Skip to content

Kvietimas dalyvauti akcijoje “Lietuvai ir man”

2015 metų kovo 11-ąją sukaks 25 metai, kai buvo priimtas Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo aktas dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo. Šio jubiliejinio atkurtos mūsų valstybės minėjimo proga Lietuvos mokinių parlamentas, Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos studentų sąjunga ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba su partnere – LR Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja akciją “Lietuvai ir man”. Jos tikslas – suburti jaunimą netradiciškai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ąsias metines, įtraukti mokytojus, tėvus, visuomenę.

 

Akcijos metu mokiniai, tėvai, mokyklų bendruomenių nariai ir visi mūsų šalies piliečiai Lietuvoje bei užsienyje kviečiami pinti trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos – draugystės apyrankes ir taip išreikšti tautos vienybę. Apyrankių pynimas – fantazijos ir kūrybiškumo kupinas užsiėmimas. Šios apyrankės – tai draugystės ženklas, dovana artimiausiems draugams. Apyrankes mokyklose gali pinti mokiniai ir visi mokyklų bendruomenės nariai, naudodami skirtingas technologijas.

 

Apyrankes Lietuvai mokyklų atstovai kviečiami atvežti į Vilnių, į Nacionalinę dailės galeriją, Konstitucijos pr. 22. Ten nuo 2015 m. vasario 10 d. iki kovo 11 d. mokiniai ir visi norintieji apyrankėmis galės puošti specialiai šiai akcijai paruoštą Gediminaičių stulpų konstrukciją. Oficiali akcijos pradžia – vasario 10 d. Nuo tos dienos kiekviena švietimo įstaiga galės užsiregistruoti akcijos tinklalapyje www.lietuvaiirman.lt ir rezervuoti laiką, kada galės atvykti į Nacionalinę dailės galeriją papuošti savo apyrankėmis Gediminaičių stulpų konstrukciją. Visi mokiniai ir studentai, ryšintys trispalvę draugystės apyrankę, nuo vasario 10 d. iki kovo 11 d. galės nemokamai lankytis muziejuose. Kovo 6 d. numatomas baigiamasis akcijos renginys  ir koncertas.

 

Tikime, kad artėjant reikšmingai mūsų valstybės istorijos sukakčiai, savo veiklos kasdienybėje rasime laiko įgyvendinti gražias, visas mus telkiančias Lietuvos 25-mečio šventės idėjas

Lietuvos Mokinių Parlamentas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *