Skip to content

Alytuje – išskirtinis 65-ąjį jubiliejų švenčiančio KTU ansamblio „Nemunas“ koncertas

Alytuje gyvenantys liaudiškos muzikos ir šokių mėgėjai kovo 29-ąją kalendoriuje turėtų apsibrėžti raudonai – į jų miestą atvyksta 65-ąjį jubiliejų švenčiantis KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“.

Pačių geriausių jubiliejaus kūrinių puokštę koncerte „Širdį čia sudėjau“ kauniečiai atliks kovo 29 d., sekmadienį, 17 val. Alytaus kultūros ir komunikacijos centre.

„Pristatysim jums pačius gražiausius, prasmingiausius kūrinius iš jubiliejinių koncertų bei viso Nemuno repertuaro, kurie ne tik suvirpins jūsų širdis, bet ir pralinksmins. Didžiuositės lietuviška liaudies kultūra ir kartu švęsite niekada nesibaigiančią jaunystę”, – žada KTU tautinio meno ansamblio „Nemunas“ nariai.

Pelnė pripažinimą ir užsienyje

Nuo 1949 m. gyvuojantis tautinio meno ansamblis „Nemunas“ – pripažinimą Lietuvoje ir užsienyje pelnęs didžiausias ir vienas aktyviausių studentiško meno kolektyvų Lietuvoje. Jame kasmet muzikuoja, šoka ir dainuoja apie 130 talentingų studentų.

„Nemuno“ nariai neįsivaizduoja savo gyvenimo be kelionių po visą pasaulį. Per daugiau nei pusę amžiaus studentai ne tik koncertavo daugelyje Europos šalių, bet ir surengė pasirodymus JAV, Meksikoje, Kanadoje, Pakistane, Venesueloje. Ansamblis net 4 kartus lankėsi saulėtoje Meksikoje, kurioje tarp kolektyvų užmegzti draugystės saitai neleis nutrūkti jau tradicija tapusiom kelionėm.

KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“ yra pelnęs daugybę apdovanojimų, pripažintas geriausiu meno kolektyvu ne tik buvusioje Sovietų Sąjungoje, bet ir jau nepriklausomoje Lietuvoje. Ansamblis pelnė aukščiausius apdovanojimus: 2001 metais ansamblis buvo apdovanotas aukščiausiu Lietuvos liaudies kultūros centro apdovanojimu – „Aukso paukšte“, yra konkursų „Kadagys“ (2001) ir „Klumpakojis“ (2006) nugalėtojai, 2010 metais ansamblis konkurse „Klumpakojis“ buvo antras, o konkurse „Kadagys“ laimėjo pirmąją vietą.

„Nemunas“ yra nuolatinis Lietuvos dainų ir šokių, „Gaudeamus“ švenčių dalyvis, koncertuoja festivaliuose „Linksminkimos“, „Ei, studente, sukis vėju“, „Grok, Jurgeli“ ir kt.

Kartu dainuoja garsūs solistai

Su ansambliu specialiomis progomis kartu dainuoja ir žymūs Lietuvos solistai Sandra Raudonė, Liudas Mikalauskas, Egidijus Bavikinas.Ne be reikalo „Nemunui“ šiais metais buvo suteikta  pirmoji,  aukščiausioji kategorija tarp  mėgėjų kolektyvų.

Retas ansamblis Lietuvoje gali pasigirti net 4 žanrais viename ansamblyje: šokėjų grupe, mišriu choru, liaudies instrumentų orkestru bei  liaudiškos muzikos kapela. O birbynių kvintetas ansamblyje apskritai retas reiškinys!

Jubiliejaus proga – išskirtiniai koncertai

Neseniai ansamblis Nemunas atšventė savo 65 metų jubiliejų. Šia nuostabia proga Kaune buvo surengti net 4 labai skirtingi ir spalvingi koncertai pritraukę didžiulį Kauniečių ir kitų miestų gyventojų dėmesį. Pirmame koncerte Nemunas kartu su Latvių ir Estų kolektyvais scenoje žiūrovus džiugino geriausiaisBaltijos šalių liaudies kūriniais.

Antrame koncerte Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje virpino visus bažnytinėmis giesmėmis, dainomis Lietuvai. Valstybinėje Kauno filharmonijoje, trečiame koncerte,„Nemunas“ suspindėjo muzikinėmis dvikovomis, klasikiniais itališkų melodijų atspalviaisbei kviestiniais garsiais Lietuvos solistais.

Ovisą Kauno sporto halę užpildęs finalinis koncertas nepaliko abejingų. Per Lietuvos televiziją transliuotas koncertasatskleidė labai svarbią ir reikšmingą nemunietiškogyvenimo pusę – meilę.

Pagrindinė tema – meilė

Visą jubiliejinių koncertų ciklą vienijo tema ir pagrindinė mintis – „Meile suausti“. Tai žodžiai, kurie apibūdina nemunietį. Jis myli meną, muziką, šokį, tėvynę, liaudies meną. O „Nemune“ susitikę ir įsimylėję vienas kitą – ansambliečiai susituokia ir perduoda ansamblio skleidžiamą meilę savo atžaloms.

Kiekvieno koncerto metu programoje atsispindėjo nemunietiška meilė menui ir mus supantiems aplinkiniams. Juk ansamblis suvedė daugiau nei 100 laimingų porų! Jubiliejaus programoje dalyvavo esamų ir buvusių ansambliečių kartos.

„Nemunas“– tai ne tik stilizuotos lietuvių liaudies dainos, muzika ir šokiai, tai – kur kas daugiau, tai – laimingų porų, likimo draugų, talentų kalvė.

KTU tautinio meno ansamblio „Nemunas“ 65-ojo jubiliejaus koncertas „Širdį čia sudėjau“. Bilietai parduodami AKKC kasoje(Pramonės g. 1B), tel. (8-315) 77019, 8 659 869 79 ir Alytaus miesto teatro kasoje(Rotušės a. 2), tel. (8 315) 51709. Bilietai: 2,89€; 4,34€; 5,79€.

Daugiau informacijos: http://www.akkc.lt/#!news/nws3/617CC68C-D1A2-42D3-A424-4020C592C759/tautinio-meno-ansamblio-%22nemunas%22-koncertas

Ansamblis NEmunas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *