Skip to content

Vėl veiks Alytaus “Blusaturgis”!

Alytuje, Senamiesčio skvere ateinantį šeštadienį (05.14) nuo 10 valandos šurmuliuos „Blusaturgio“ prekeiviai ir pirkėjai.

Blusų turguje prekiaujama asmeniniais nebrangiais naudotais drabužiais, papuošalais, knygomis, audio įrašais ir kitais daiktais.Vyksta net daiktų mainai. “Blusaturgio” prekeiviai nesiekia pelno, dažnai daiktus net nori padovanoti. Tačiau pirkėjams nesmagu prekę už dyką imti, tad duoda eurą ar kelis. Daugelis prekeivių tvirtina, kad jiems svarbiausia maloniai praleistas laikas.
Didžiausią dalį turgelio užima kolekcininkai, kurie kiekvieną kartą turi įdomių, istorinę vertę turinčių prekių.

„Blusaturgis“ šiemet pradeda jau šeštą sezoną. Prieš šešerius metus idėja Alytuje organizuoti “Blusaturgį” kilo Neringai Babijonienei, Mantui Radvilavičiui ir Juozui Adomaičiui. Ankščiau turgelis buvo organizuojamas prie Dailiųjų amatų mokyklos, šiemet nuspręsta pakeisti turgaus vietą. Turgus įsikurs prie Senamiesčio skvero fontano, priešais Alytaus darbo biržą.

Šiemet turgus bus organizuojamas penkis kartus: gegužės 14, birželio 11, liepos 9, rugpjūčio 13 ir rugsėjo 10 dienomis. Taip pat numatomi „mobilūs“ turgeliai, kuomet „Blusaturgis“ prisijungs prie kitų alytiškių organizuojamų renginių. Birželio 4 dieną „Blusaturgio“ prekeiviai kviečiami prekiauti Pirmojo Alytaus bendruomenės šventėje (Alytaus aerodrome).

Iš turgaus prekeivių nerenkami mokesčiai. Svarbiausia prekiauti savo daiktais, kurie buvo įsigyti savo reikmėms, tačiau jiems tapus nereikalingiems, vietoje to kad išmesti, geriau už menką sumą parduoti kitam žmogui, kuriam daiktas dar teiks naudos ir džiaugsmo.

Pasikeitus „Blusaturgio“ vietai, nebe išeis prekiauti iš automobilio bagažinės. Tad prekeiviai raginami turėti savo staliukus susidėti prekėms. Patraukliausio prekystalio prekeivį nemokamais pietumis pavaišins netoliese Vilniaus gatvėje įsikūręs greitojo maisto restoranas „Mac Burger“.

Tad, nepamirškite, pirmasis “Blusaturgis” ateinantį šeštadienį (05.14) nuo 10 valandos Senamiesčio skvere!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *