Skip to content

Joninės Alytaus rajone su papročiais, pramogomis ir muzika

Papročiai, kolektyvų koncertinės programos, laužai ir vainikai, stebuklingojo paparčio žiedo ieškojimas – taip trumpiausią naktį praleis ir Jonines švęs Alytaus rajono gyventojai, kurie svetingai priims ir svečius iš kitur.

Pirmoji Joninėms skirta šventė vyks jau trečiadienį. Birželio 22 d. 19 val. švęsti kviečia Simno kultūros namų Luksnėnų filialo darbuotojai, bibliotekininkai ir bendruomenė „Spindulys“. Vakare skambės Nemunaičio ansamblio „Smiltelė“, Virgilijaus Jaseliūno (Pūkelio), Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos moterų ansamblio „Gojelis“, Pivašiūnų amatų centro ansamblio „Milvysta“ ir kitų atlikėjų koncertai. Visus atvykusius į Luksnėnus sveikins kaimo moterų ansamblis „Alasėlis“.

Birželio 23 d. 20 val. Jonines švęsti kviečia Simno kultūros centras. Šventė vyks Simno miesto parke ir Jonų estradoje. Trumpiausią naktį linksmins Simno kultūros centro ir jo filialų meno mėgėjų koncertas, grupė „Husarai“, bus įvairiausių pramogų, Joninių papročių ir tradicijų, laužas ir fejerverkai.

Joninių šventė „Paparčio žiedeli, pražydėk“ birželio 23 d. 20 val. vyks Miroslave. Švenčiant vieną seniausių lietuvių šventę, koncertuos Miroslavo meno mėgėjų kolektyvai ir grupė „Bent“, jaunieji atlikėjai iš Alytaus, Kumečių bendruomenės kapela „Kaimynai“. Renginio metu vyks sportinės varžybos: virvės traukimo, giros kilnojimo, „jėgos žiedo“, smiginio rungtys. Vaikai galės linksmintis atrakcionuose ir ant batuto. „Kviečiame visus pabūti gamtos apsuptyje, pašokti prie Joninių laužo, plukdyti vainikus, ieškoti paparčio žiedo“,– kviečia renginio organizatoriai – Simno kultūros centro Miroslavo filialo darbuotojai ir jų pagalbininkai.

Taip pat ketvirtadienį Joninių šventė su senoviniais papročiais ir apeigomis, mėgėjų meno kolektyvų koncertine programa ir diskoteka vyks prie Ilgio ežero, Pivašiūnuose. Šventė prasidės 21 val. Koncertuos Alytaus rajono ir miesto ir kitų rajonų atlikėjai, šokėjai, muzikos kapelija „Pivašiūnai“, kapela „Klėtis“. Vakaro kulminacija – renginių, televizijos laidų vedėjos, dainininkės, aktorės Donaldos koncertas. Joninių naktį Pivašiūnuose nušvies fejerverkai. „Uždegsime Joninių laužą, rasos lašais nuprausime, plukdysime vainikus, ieškosime paparčio žiedo“, – sako renginio organizatoriai – Pivašiūnų seniūnijos ir amatų centro darbuotojai.

Vėl dega Joninių laužai“ – taip trumpiausios nakties šventę pavadino aloviškiai. Ketvirtadienį Joninių šventė prasidės 18 val. sportinėmis varžybomis. Nuo 20 val. bus organizuojami Joninių papročiai ir tradicijos, įvairios pramogos, koncertuos Alovės meno mėgėjų kolektyvai, grupė iš Santaikos „Tuoj“. Šventė vyks Alovės pagrindinės mokyklos stadione.

Birželio 24 d., penktadienį, nuo 20 val. Joninės bus švenčiamos Nemunaityje. Programoje – Joninių papročiai ir apeigos, Daugų kultūros centro Nemunaičio filialo mišraus vokalinio ansamblio „Smiltė“, Butrimonių filialo Eičiūnų laisvalaikio salės folkloro kolektyvo „Žolynas“, Ryliškių etnografinio ansamblio „Lizduva“, Pivašiūnų amatų centro ansamblio „Milvysta“ muzika ir dainos. Šventė vyks Nemunaičio rekreacinėje zonoje prie Nemuno. Nemunaičio vyrai atlydės Joną į šventę laivu, kuris Nemunu nemokamai plukdys šventės dalyvius.

Taip pat penktadienį 20 val. vyks Joninių šventė-festivalis „Tą vieną tylią, paslaptingą naktį“ Santaikos kultūros namuose, Krokialaukio seniūnijoje. Koncertuos Santaikos kultūros namų meno mėgėjų kolektyvai, atlikėjai iš Alytaus ir Kauno, santaikiškis Juozas Kavaliauskas, šokių kolektyvas „Opa“ iš Marijampolės, Simno kultūros centro vokalinė grupės „Vivo“, grupė „Žiburys“ iš Stebulių, „Bent“ iš Babieriškio, Santaikos „Tuoj“. Šventės metu vyks žaidimai ir loterija, šventinė prekyba. Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro „Sveikatos palapinė pasiūlys įdomią ir sveikatai naudingą programą. Renginyje bus renkamas laimingiausias šventės dalyvis ir šauniausias Jonas, degs Joninių laužas, vyks diskoteka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *