Skip to content

Alytų sudrebins didžiausios Lietuvoje šaudymo iš lanko varžybos

Ateinantį savaitgalį Alytuje vyks didžiausios Lietuvoje šaudymo iš lanko varžybos “Best in Lithuania”. Jose laukiama beveik 100 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio valstybių.

Tradicinėse ir daug teigiamų atsiliepimų kasmet susilaukiančiose varžybose sportininkai varžysis tradicinių, istorinių, paprastųjų, skriemulinių ir olimpinių lankų grupėse.

Varžybas organizuojančio Alytaus lankininkų klubo “Žaliasis lankas” direktorius Ugnius Timinskas mano, kad vis didėjantį susidomėjimą šaudymu iš lanko lemia šio sporto paprastumas.

“Pats šaudymas iš lanko ypač patrauklus savo universalumu. Juo galima užsiiminėti praktiškai bet kokio amžiaus, bet kokio sudėjimo žmonės. Sportas taip pat yra labai platus – yra daug lankų tipų, skirtingų rungčių, iš kurių galima rinktis”, – teigė U. Timinskas.

“Best In Lithuania” varžybos rengiamos ketvirtus metus iš eilės. Jos yra įtrauktos į Pasaulio šaudymo iš lanko federacijos kalendorių.

“Kaip ir kiekvienais metais, tikimės parodyti, kad ir Lietuvoje gali vykti aukšto lygio šaudymo iš lanko varžybos. Anksčiau susilaukdavome itin gerų atsiliepimų iš baltarusių ir kitų svečių. Manau, kad baltarusiai bus favoritais olimpinių ir skriemulinių lankų grupėse, o paprastųjų ir tradicinių lankų grupėse dominuos lietuviai”, – pabrėžė U. Timinskas.

Dalyviai varžysis dėl unikalių kalvio Andriaus Liaukaus rankų darbo trofėjų. Jie atiteks individualių rungčių nugalėtojams. Geriausiems dalyviams taip pat atiteks “Altreklamos”, “Tarzanijos” ir “Šventė jums” įsteigti prizai.

Renginio partnerė – Alytaus miesto savivaldybė. Tikimasi, kad varžybose apsilankys meras Vytautas Grigaravičius. Varžybos vyks greta Alytaus aerodromo, Miškininkų g. 3.

Varžybų atidarymas vyks rugpjūčio 27 dieną, šeštadienį, 10.15 val. Iškart po jo prasidės varžybos, kurios tęsis iki 17 val. Sekmadienį didžiausias šaudymo iš lanko renginys Lietuvoje tęsis nuo 10 val. 15 val. numatoma apdovanojimų ceremonija ir uždarymas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *