Skip to content

20 -asis Alytaus lėlių teatro „Aitvaras“ gimtadienis: tradicija, edukacija, kūryba, bendravimas

Lėlių teatras „Aitvaras“ žengia į savo veiklos dvidešimt pirmąjį teatrinį sezoną. Jis bus atidarytas rugsėjo 17 d. 12 val. Lėlių kambaryje su nauja aktorių sudėtimi spektaklio „Raudonkepuraitė ir vilkas“ pagal Š.Pero premjera, nors teatrinis veiksmas jau yra sparčiai įsibėgėjęs: aktyviai vykdomos edukacinės programos miesto darželiuose, vyksta pasirengimas premjerai ir kitiems teatro jubiliejiniams renginiams.

Tradicija. Kūryba. „Aitvaras“ propaguoja ir tęsia profesionalaus lėlių teatro žanro tradiciją. Tai tęsti įkvepia tradicinės lėlės ir teatro kuriamų spektaklių populiarumas. Šį sezoną planuojamos dvi premjeros. Teatro gimtadieniui (numatyta data gruodžio 28 d.) kuriamas spektaklis suaugusiems pagal alytiškės Svetlanos Žadeikienės dzūkiška tarme sukurtas eiliuotas pasakas, tradiciniai bet netradiciniai kalėdiniai renginiai vaikams, ir naujo spektaklio pagal lietuviškas mitologines pasakas premjera.

Edukacija. Teatras jau treti metai sėkmingai vykdo edukacinę programą „Lėlininko dirbtuvėlė“. Joje vaikai supažindinami su lėlės atsiradimo istorija ir suteikiama galimybė pasigaminti nesudėtingą lėlytę (daugiau informacijos www.leliuteatrasaitvaras.lt ). Šį sezoną ši programa bus ir toliau vykdoma.

Bendravimas. Po šiuo terminu slepiasi visos teatro gastrolės užsienyje o jų nusimato išties daug. Pirmoji sezono išvyka numatoma į Didžiąją Britaniją rugsėjo 30 -spalio 3 dienomis. Sezonas laukia karštas ir kūrybingas.

Teatro gimtadienio šventė sutampa su 80-uoju profesionalaus Lietuvos lėlių teatrų jubiliejumi. Ta proga mes kviečiame Lietuvos lėlių teatrus į šeštadieninius spektaklius lėlių kambaryje.

Norime padėkoti savo žiūrovui ir visiems remiantiems mūsų veiklą už tai kad esate kartu su mumis.

Laukiame jūsų mūsų spektakliuose ir renginiuose.

Su meile „Aitvaro“ kolektyvas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *