Skip to content

Kviečiame į ekskursijas „Pažink Alytaus kraštą“

Alytaus kraštotyros muziejus, vykdydamas neformaliojo suaugusiųjų švietimo programą „Pažink Alytaus kraštą“, rugsėjo mėnesį kviečia į nemokamas ekskursijas autobusu.

Rugsėjo 11 d. 10 val. ekskursija „Piliakalnių legendų takais“.

Ekskursijos metu aplankysime Alytaus, Punios, Gerulių ir Pivašiūnų piliakalnius – tokius skirtingus ir tuo pačiu labai svarbius mūsų krašto praeičiai ir istorijai. Sužinosite, kad šiose apylinkėse yra ir daugiau piliakalnių, kurių nepagailėjo laikas ir žmogus. Išgirsite intriguojančius pasakojimus ir legendas, susipažinsite su Punios, Butrimonių, Pivašiūnų gyvenvietėmis ir sužinosite kaip šių vietovių gyvenimą lėmė greta stūksantys piliakalniai.

Ekskursijos metu bus įveiksime 70 km ir užtruksime apie 5 val.

Rugsėjo 18 d. 10 val. ekskursija „Gamtos paminklai“.

Alytaus kraštas nuo seno garsėjo pušynais apaugusiais smėlėtais kalneliais, vėjuje šiurenančiais ąžuolynais, tyvuliuojančiais ežerais, čia tekančiu Nemunu ir srauniais upeliais, bei gaiviais šaltinėliais. Todėl nenuostabu, kad mūsų krašte yra ne vienas valstybės saugomas gamtos paminklas. Ekskursijos metu aplankysime Nemunaitį ir jo apylinkes. Jo apylinkėse auga senoji guoba ir senoji kriaušė, pūpso didžiausias Dzūkijos akmuo, o pats Nemunaičio miestelis, su mineralinėmis versmėmis ir rekreacine zona prie Nemuno – pušynuose spindintis Alytaus krašto perliukas, turtingas istorine praeitimi.

Ekskursijos metu bus įveiksime 45 km ir užtruksime apie 4 val. pažįstant savo krašto praeitį ir jo gamtos paminklus.

Rugsėjo 25 d. ekskursija „Kapinės Dzūkijoje“.

Alytaus, kaip ir visos Dzūkijos, krašto žmonės nuo senų laikų puikiai sutarė su totoriumi, žydu, rusu – savo kaimynu, gyvenusiu greta ir išpažinusiu savo religiją. Kartu džiaugėsi, kartu dirbo, kartu šventė, liūdėjo kam nors iš jų iškeliavus Anapilin. Būdami skirtingų religijų turėjo ir savo atskiras kapines. Ekskursijos metu aplankysime Alytaus Šv. Angelų Sargų bažnyčios šventoriaus kapines, Pirmojo Alytaus žydų ir rusų (stačiatikių) kapines bei Raižių totorių (musulmonų) kapines. Susipažindinsime su skirtingų religijų laidojimo papročiais, palyginsime juos, sužinosime, kaip skirtingos tautos apsigyveno mūsų krašte.

Ekskursijos metu bus įveiksime 35 km ir užtruksime apie 4 val.

Ekskursijas ves muziejininkė Birutė Malaškevičiūtė

Norintieji dalyvauti ekskursijose prašome registruotis el. paštu : ausra.jurciukoniene@alytausmuziejus.lt arba tel. (315) 53370. Registracija būtina, nes tai susiję su transporto užsakymu.

Nurodytomis dienomis 10 val. kviečiame rinktis prie Alytaus kraštotyros muziejaus (Savanorių g. 6).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *