Skip to content

Rajono viešojoje bibliotekoje — Vlado Krušnos „Palikimas“

Vasario 26 d. sukaks lygiai trys metai, kai netekome talentingo Dainavos krašto dailininko, vitražisto, skulptoriaus, medžio drožėjo, kaimo šviesuolio Vlado Krušnos. Daugeliui Vladas buvo tiesiog Žmogus su kamera, unikalios Peršėkininkų televizijos įkūrėjas, kurį dažnai sutikdavome įvairiuose rajono renginiuose, akylai fiksuojantį turtingą Dainavos krašto istoriją. Ne veltui jo autorinių laidų ciklas „Dainavos kraštas“ 2003 metais pelnė geriausios TV laidos konkurso specialųjį prizą.

Tačiau nenuilstantis Dainavos krašto metraštininkas be aistros televizijai turėjo dar vieną aistringą pomėgį – pomėgį menui. Nuo pat mažens jį domino viskas, kas siejosi su kūryba, menu ir grožiu. Ir nors Vladas Krušna nebaigė tuomečio Vilniaus dailės instituto ( jis baigė tapybos studijas Maskvos liaudies menų universitete), jo vitražo mokytojas Bronius Grušas, pas kurį jis mokėsi privačiai, tai vertino kaip privalumą, neįstūmusį jaunąjį menininką į tuomet griežtai taikomus standartinius, akademinius rėmus. Ta nežabota kūrybinė laisvė vėliau atsiskleidė ir jo įvairiapusiuose darbuose (medžio skulptūrose, vitražuose, tapyboje), kuriuose atsispindėjo brandi, įvairialypė ir nestandartinė autoriaus asmenybė.

Vlado Krušnos tapybos darbai jau buvo pristatyti Alytaus kultūros ir komunikacijos centre, Santaikos kultūros namuose, Simno kultūros centre, Kumečių pagrindinėje mokykloje, o dabar su šio talentingo menininko kūriniais galite susipažinti ir Alytaus rajono viešojoje bibliotekoje (Naujoji g. 48), kurioje eksponuojama jo tapybos darbų paroda „Palikimas“. Joje lankytojai gali susipažinti su devyniolika skirtingu laikotarpiu sukurtų autoriaus darbų, kuriuose vyrauja gamtos tema, natiurmortai, abstrakcijos ir kosminiai simboliai. Paroda bibliotekoje veiks iki vasario 13 d.

Bibliotekos kolektyvas už suteiktą galimybę eksponuoti jų brangiausio žmogaus palikimą nuoširdžiai dėkoja Vlados Krušnos žmonai Laimai, dukrai Daliai ir Kumečių bibliotekos vyresn. bibliotekininkei Nijolei Pocevičienei.

Arnoldas Šatrauskas
Nuotr. autoriaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *