Skip to content

Alytuje bus pristatyta jungtinių fotografų paroda apie vertybes

Balandžio 13 d. (šeštadienį) 13 val. Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filiale bus pristatyta jungtinė fotografų paroda “Vertybės”.

Parodoje savo darbus eksponuoja penki autoriai (Laura Šileikaitė, Raminta Maciulevičiūtė, Laima Sakalauskienė, Gediminas Ryženinas, Danguolė Paršonienė), žinias apie fotografiją ir kūrybinius įgūdžius tobulinę vadovaujant fotografui Iridijui Švelniui, kuris taip pat pristato savo kūrinius bendroje parodoje.

Parodos kūrėjai, parodos atidaryme Kaune.

Po pusės metų trukusių mokymų parodai, kiekvienas autorius interpretuodamas šiuolaikiniam pasauliui labai aktualią vertybių tematiką savaip ir savo mintims perteikia vis kitus fotografinės raiškos būdus, formas ir dydžius.

Vertybės šioje parodoje perteikiamos ne tik kaip abstrakčios sąvokos, bet susiejamos su konkrečiomis amžiaus, socialinėmis grupėmis, grindžiamos asmenine kiekvieno parodos dalyvio patirtimi ir pažiūromis. Taip žiūrovui paliekama galimybė atpažinti sau artimą pasaulėžiūrą individualiose parodos autorių įžvalgose.

Parodos dalyviai ir jos kuratorius I. Švelnys tartum kviečia žiūrovus nueiti kelią nuo to, kas asmeniška, iki visuotinai svarbių vertybinių nuostatų. Kaip neretai parodo meninė kūryba, taip ir ši paroda leidžia įsitikinti, kad būtent tai, kas iš tiesų svarbu pačiam kūrėjui, gali paveikti ir platesnį žiūrovų ratą, praplėsti bent dalies visuomenės akiratį.

Parodos atidarymas ir susitikimas su autoriais vyks balandžio 13 dieną (šeštadienį) 13 val.  Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo parodų salėje (S.Dariaus ir S.Girėno g. 27). Parodą aplankyti bus galima iki  gegužės 4d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *