Skip to content

„Kitas kampas“ kvies alytiškius kurti „Nuostabių dalykų“ sąrašą

Ar jūs pasiruošę sukurti savo gyvybiškai būtinų gyvenimo malonumų sąrašą? Režisierius Kirilas Glušajevas ir aktoriaus Martynas Nedzinskas kvies tai padaryti spektaklyje „Nuostabūs dalykai“, lapkričio 19 d. Alytaus teatre.

„Nuostabūs dalykai“ – tai istorija apie paprastą jauną vyrą, gyvenime patyrusį didžiulių išbandymų, bet radusį būdą nepalūžti. Tas stebuklingas būdas – tai nuostabių dalykų, dėl kurių verta gyventi, sąrašas. Ne, tai nėra kokie nors didingi ir sunkiai pasiekiami dalykai. Tai… ledai ant pagaliuko, tai senų knygų kvapas, tai šokti rateliu aplink kuprines mokyklos diskotekoj, tai važiuoti dviračiu nuo Raganų kalno, tai…


„Nuostabūs dalykai“ prajuokins iki ašarų ir ne sykį privers nuryti gumulą gerklėje. Tai spektaklis apie tave, net jei 1990-аisiais negyvenai Klaipėdoje ir nežinai, kas yra „palivalkė“. Net jei niekada nei tu pats, nei tavo artimieji nesirgo depresija. Nes tai spektaklis apie pačius svarbiausius gyvenime dalykus.

Pjesėje „Nuostabūs dalykai“ improvizuoti publiką kvies Martynas Nedzinskas. Kai kurie į spektaklį atėję žiūrovai turės galimybę tapti lygiaverčiais aktoriaus partneriais ir kartu vaidinti scenoje. Aktorius vienu metu valdys keletą skirtingų žanrų – nuo vadinamojo stand-up`o, improvizacijos iki psichologinio žiūrovus įtraukiančio teatro.

11-as improvizacijos teatro „Kitas kampas“ sezonas tik įsibėgėja

Rugsėjį vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje „Kitas kampas“ pradėjo jau 11-ąjį teatro sezoną. Jums gerai žinomų aktorių ketverto: Kirilo Glušajevo, Audriaus Bružo, Martyno Nedzinsko ir Balio Latėno pilnavertė profesinė branda per dešimt teatro gyvavimo metų susiformavo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių scenose bei festivaliuose.

„10 metų brandinta juoko dozė“ – tokiu šūkiu aktoriai pasitiko naują sezoną, žiūrovams žadėdami profesionalų, subrandintą požiūrį į humorą bei gerą dozę azarto.

Anot teatro meno vadovo K. Glušajevo, branda – tai pasitikėjimas. Per dešimt improvizacijos teatro gyvavimo metų teatro aktoriai įgijo pasitikėjimą savimi, žiūrovais ir žiūrovų pasitikėjimą. Šiuo metu kiekvienas iš keturių improvizacijos teatro „Kitas kampas“ senbuvių turi ne mažesnę kaip tūkstančio improvizuotų pasirodymų patirtį.

„Jeigu teatro gyvavimo pradžioje eidami improvizuoti, jausdavome jaudulį ir būdavome neužtikrinti ar vienokia, ar kitokia improvizacija pavyks, tai dabar žengdami į vienuoliktą sezoną esame tikrai aukšto lygio improvizacijų meistrai, žinantys, kad ko besiimtumėme, viskas pavyks“, – įsitikinęs Kirilas.

„Tad kam kalbėti apie save? Tegul kalba liaudis, žmonės pasako“, – teigia Kirilas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *