Skip to content

COM•MEDIA programa čia – išsirinkite tai, kas patinka jums!

„Vedu tave su meile. Teatras“ – taip pradėdamas 30-tąjį kūrybinį sezoną skelbė Alytaus miesto teatras ir žadėjo pilną teatrinių įvykių rudenį. Rugsėjį pakvietęs į naktinių  įvykių sesiją  COM•MOON•A, spalį – vaikus į COM•@, lapkritį teatras plačiai atveria duris ir pristato įvairiaspalvę ir įvairiakultūrę festivalio COM•MEDIA  programą.

Dosnus aštuntasis tarptautinis teatrų festivalis lapkričio 8 – 24 dienomis žiūrovams siūlo pamatyti 16 spektaklių, kuriuos pristatys Lietuvos teatrai ir svečiai iš Meksikos, Estijos, Danijos , Rumunijos. Kalbos barjero nebus, nes svečių spektakliai bus su lietuviškais titrais.

Nežinantiems, ką išsirinkti, šiemet pagelbės festivalio programėlėje pateikti įvertinimai – piktogramos, nusakančios spektaklio nuotaiką: „Teks kvatotis“, „Šypsena – sąvoka elastinga“, „ Mąstau, vadinasi, juokiuosi“.

Tradiciškai festivalio metu bus išrinktas geriausias spektaklis, geriausias režisierius, geriausias aktorius, geriausia aktorė, publika išrinks savo favoritą.

PROGRAMA

Lapkričio 8 d. FESTIVALIO ATIDARYMAS Rotušės aikštė

17 val. Taiko grupė „SOSHU HIRATSUKA” (Japonija)

18 val. Klaipėdos dramos teatras                            Didžioji salė

KALĖS VAIKAI“

2 dalių drama

Režisierius 

Eimuntas Nekrošius
Pjesės autorius 

Saulius Šaltenis
Scenografas, šviesų dailininkas 

Marius Nekrošius
Kostiumų dailininkė 

Nadežda Gultiajeva
Kompozitorius 

Antanas Jasenka

Vaidina: Darius Meškauskas, Karolina Kontenytė, Aurimas Pintulis / Vidas Jakimauskas, Regina Šaltenytė, Donatas Švirėnas, Vaidas Jočys, Igoris Reklaitis, Nijolė Sabulytė, Justina Vanžodytė / Sigutė Gaudušytė, Jonas Baranauskas, Edvardas Brazys.

Premjera 2018 m. vasario 3 d.

Trukmė 3 val. 20 min. 

Romano „Kalės vaikai“ inscenizacija, kurią spektakliui parašė pats autorius Saulius Šaltenis, ypač aktuali dabar – laikotarpiu, kai atkurta Lietuva įžengė į šimtmetį. S. Šaltenio romanas nukelia skaitytojus į XVIII a. Mažąją Lietuvą, pietvakarinę etnografinės Lietuvos dalį, kuri tuo metu buvo pavaldi Prūsijai. Spektaklyje susipina daugybė klodų: istorinė Lietuvos praeitis, sakmės, prietarai, burtai, užkalbėjimai ir raganavimai, senųjų pagoniškų mitų atgarsiai, Šventojo Rašto nuotrupos. Mitologija ir buitis, mirtis ir gyvenimas, amžinybė ir kasdienybė – viskas čia organiškai susijungia, vienas vaizdinys keičia kitą. Prisiliečiama prie pačios lietuvių tautos esmės, archajinio, egzistencinio prado, gelminių tautos išlikimo galių. Santūrumu, giliomis ir kiek prigesintomis emocijomis, asketiška ir kartu nekrošiškai talpia simbolika spektaklis „Kalės vaikai“ stebėtinai tiksliai perteikia Klaipėdos krašto, Mažosios Lietuvos dvasią.

„Ar ne juokinga, kad kitąkart gyvulėlis palieka didesnį atminimą nei kitas žmogus?“ (S. Šaltenis, „Kalės vaikai“)

Kaina: 12 €, 15 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 9 d.  18 val.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras                    Didžioji salė

William Shakespeare

ĮSTABIOJI IR GRAUDŽIOJI ROMEO IR DŽULJETOS ISTORIJA“

2 dalių spektaklis

N-14

Režisierius 

Oskaras Koršunovas

Scenografė  

Jūratė Paulėkaitė 

Kostiumų dailininkė  

Jolanta Rimkutė 

Kompozitorius  

Antanas Jasenka 

Šviesos dailininkas  

Eugenijus Sabaliauskas 

Choreografė  

Vesta Grabštaitė 

Vaidina: Eglė Mikulionytė, Dalia Michelevičiūtė, Vaidotas Martinaitis, Arūnas Sakalauskas, Gytis Ivanauskas, Vesta Grabštaitė, Remigijus Bilinskas, Dainius Gavenonis, Arvydas Dapšys, Eimantas Pakalka, Marius Repšys, Rytis Saladžius, Kęstutis Cicėnas, Agnieška Ravdo, Laurynas Jurgelis.

Premjera 2015 m. vasario 6 d.

Trukmė 3 val.

Režisierius Oskaras Koršunovas: „Shakespeare’o veikalas „Romeo ir Džuljeta” dažniausiai įsivaizduojamas kaip odė romantiškai meilei. Iš tikrųjų tai – socialinė drama, kurioje paprasta meilė dramatiškomis aplinkybėmis įgauna aukščiausią tragizmo skambesį. Šioje tragedijoje mane labiausiai domina tai, kad meilė gimsta ir skleidžiasi neapykantoje, Veronos karo atmosferoje. Norėjau akcentuoti šį paradoksą: neapykanta žudo, tačiau būtent ji įžiebia meilės kibirkštį.

Meilė panaikina skirtumus. Ji vienintelė parodo, jog iš esmės tarp klanų nėra jokio konflikto. Meilė sukuria laisvę, o laisvėje nėra priešybių. Deja, Romeo ir Džuljeta laisvę atranda tiktai mirtyje.“

2003 m. Auksinis scenos kryžius. Geriausias režisierius – Oskaras Koršunovas 

◊ 2003 m. Auksinis scenos kryžius. Geriausia scenografė – Jūratė Paulėkaitė 

Kaina: 9,20; 11,20; 13,20; 19,20 €

Nuolaidos: jauno žmogaus nuolaida (7-25 m. ) nuolaida – 25 %;

          senjoras – 20  %;

          perkant 20 bilietų ir daugiau – 15 %

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 10 d. 18  val. Teatras „Atviras ratas“ Mažoji salė

Ivanas Vyrypajevas

SAULĖTOJI LINIJA“ 

1 dalies spektaklis

N-16

Spektaklio kūrėjai ir aktoriai 

Justas Tertelis

Vesta Šumilovaitė 

Premjera 2018 m. spalio 6 d.

Trukmė 1 val. 30 min.

Teatro „Atviras ratas“ kūrėjų Vestos Šumilovaitės ir Justo Tertelio spektaklis pagal vieno populiariausių šiuolaikinių rusų dramaturgų – Ivano Vyrypajevo – pjesę „Saulėtoji Linija”.

Pjesės centrinė tema – dviejų žmonių tarpusavio santykiai šeimoje. Kaip kurti atvirą santykį su kitu žmogumi? Kaip išgirsti vienas kitą ir augti kartu? Ir iš viso, ar tai yra įmanoma? Per tragikomiškas ir puikiai atpažįstamas situacijas, I.Vyrypajevas šioje nenuspėjamoje komedijoje veda žiūrovams savotišką terapinį susitikimą – kaip laimingai bendrauti su žmona, vyru, partneriu ir pasauliu? 

„Saulėtoji linija” – tai drąsus ir atviras aktorių dueto eksperimentas, kviečiantis atpažinti save teatre, pasitelkiant lengvą autoironiją, humoro jausmą bei pažinimo džiaugsmą.

Kaina: 12 €

Nuolaidos: poroms (sutuoktiniams) 10 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 11 d. 18  val. Tonio Bulandros teatras (Rumunija) Didžioji salė

„OTELAS“ 

Drama pagal William Shakespeare pjesę

Režisierius

Suren Shahverdyan

Scenografija

Mc Ranin, Raluca Frățiloiu

Vertimas ir adaptacija

Valeriu Andriuță

Scenos judesys

Daniela Rotari

Vaidina

Otelas– Liviu Cheloiu, Dezdemona – Andrada Fuscaș, Jagas – Mircea Silaghi, Emilija – Ela Ionescu, Kasijas – Daniel Nuță, Bjanka – Camelia Pintilie / Ioana Farcaș, Rodrigas – Radu Câmpean

Trukmė: 1 val. 45 min. (su pertrauka)

Premjera: 2016 m. gegužės 7 d.

Otelo pasaulį atgaivina armėnų scenos režisierius Suren Shahverdyan, inscenizacijoje vaizduojantis, kaip „pavydas ir įtarumas gali sužlugdyti žmogų, kaip liūdesys gali tapti nekontroliuojamu, meilei virstant neapykanta ir tragiška visa ko pabaiga.“

Šekspyro drama mums pristato Otelą, savojo laikmečio legendą, didiką, nugalėtoją ir drąsų vyrą. Šis herojus grįžta iš mūšio tik tam, jog priimtų didžiausią iššūkį – makiavelišką Jago planą, maitinamą neapykanta ir pykčiu, sugriauti Otelo gyvenimą.

Man buvo svarbu suprasti, kodėl žmonės gali virsti Jago, naikindami viską aplinkui. Jago negimė tokiu, tačiau melas privertė jį prarasti pasitikėjimą žmonėmis “, – sako spektaklio režisierius, nusprendęs neskirstyti savo herojų į gerus ar blogus, juodus ar baltus, o sukelti gailestį ir užuojautą kiekvienam personažui.

Gilus, stiprus ir širdį draskantis „Otelas“ negailestingai tyrinėja kiekvieną žmogaus būsenos dalį, o Shahverdyan sako, kad „šiuolaikinis Otelas padeda mums pažvelgti į mus pačius, atkurti jausmus ir pažvelgti į savo trūkumus. Mes visi turėtume galvoti apie savo nuodėmes ir stengtis nemirti dėl meilės, o gyventi dėl jos. Ir …neprarasti pasitikėjimo aplinkiniais!“

Kaina: 6 €

Abonementas: 5 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa


Lapkričio 12 d. 18 val. Alytaus miesto teatras Didžioji salė

„(NE)VAIKŲ ŽAIDIMAI“ 

Vienos dalies spektaklis

N-16

Autorius

Herkus Kunčius

Režisierius

Albertas Vidžiūnas

Dailininkas

Artūras Šimonis

Kompozitorius

Antanas Jasenka

Video

Agnė Marcinkevičiūtė

Režisieriaus asistentė

Alma Purvinytė

Vaidina

Jonas Gaižauskas, Eglė Juškaitė, Eglė Kordiukovaitė, Vaidas Praspaliauskas, Ona Gudaitytė, Andra Kavaliauskaitė, Eugenijus Rakauskas, Vincas Vaičiulis

Premjera 2017 m. gegužės 18 d.

Trukmė 1 val. 30 min. 

…motina sprendžia kryžiažodžius # tėvas beria keiksmažodžius # virtualūs žmogeliukai žaidžia karą # šunys loja ant savo šeimininkų # šeimininkai dresuoja savo vaikus # pastarieji bendrauja tik su savo bendraamžiais ir bando žaisti visai nevaikiškus žaidimus…

Štai tokią gana realistinę  šiuolaikinės šeimos karikatūrą spektaklyje kuria režisierius Albertas Vidžiūnas ir vienas skandalingiausių lietuvių rašytojų – dramaturgas  Herkus Kunčius, kurio proza pasižymi įžūlia tematika, šokiruojančiu vaizdavimu ir moralinių skrupulų laužymu.

Kaina: 6 €, 8 €, 10 €

Abonementas: 8 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa 

Lapkričio 13 d. 18 val. Valstybinis Vilniaus mažasis teatras Didžioji salė

Žemaitė

MARTI“

Režisierė 

Gabrielė Tuminaitė

Dramaturgė 

Paulina Pukytė

Scenografas 

Vytautas Narbutas

Kompozitorius 

Faustas Latėnas

Kostiumų dailininkė 

Vilma Galeckaitė-Dabkienė

Grimo dailininkė 

Dalia Žakytė-Bučienė

Šviesų dailininkas 

Vaclovas Grinius

Vaidina: Indrė Patkauskaitė, Eglė Gabrėnaitė, Gediminas Girdvainis, Tomas Kliukas, Daumantas Ciunis, Tomas Stirna, Agnė Kiškytė, Rasa Jakučionytė, Jūratė Brogaitė, Vilija Ramanauskaitė/ Ilona Kvietkutė.

Premjera 2018 m. spalio 19 d.

Trukmė 1 val. 50 min.

Skirtingų kartų Vilniaus mažojo teatro aktorių komanda kartu su režisiere Gabriele Tuminaite ir rašytoja Paulina Pukyte pristato kiekvienam nuo mokyklos suolo žinomo kūrinio – Žemaitės „Marčios“ – sceninę versiją. Spektaklio kūrėjai pateikia naują žvilgsnį į stereotipinėmis interpretacijomis apaugusį kūrinį ir jo personažus – Katrę, jos tėvą, Vingių Joną ir kitus. Ar tikrai šiuolaikinis moterų emancipaciją ir lygias galimybes šlovinantis pasaulis stipriai pasikeitė nuo Žemaitės aprašytojo? Spektaklyje atsispindi kūrėjų bandymai suprasti XIX a. vedybų, šeimos, meilės ir laimės sampratas ir palyginti jas su šiuolaikinėmis.

Mažojo teatro „Marčioje“ neišvysime kaimo buities iliustracijos. Tačiau Vytauto Narbuto sukurta personažų aplinka – apleisto stadiono liekanos – persmelkta ir sukežusių namų, ir vidinio išgverimo atmosferos. Spektaklis kupinas sceninės simbolikos ir apibendrinimų, sukuriančių kone siurrealistinę nuotaiką. Į Vingių namus atvykusi Katrė patenka į tikrą sapno košmarą, iš kurio, deja, išvaduos tik mirtis…

Kaina:  9 €, 12 €, 16 €

Bilietus platina bilietai.lt ir teatro kasa

Lapkričio 14 d. 18 val. Gabriela Muñoz (Meksika)Mažoji salė

GALBŪT, GALBŪT QUIZAS

Sukurta, režisuota ir atlikta

Gabriela Muñoz

Prodiuseris

Show Pony

Kostiumų dailininkė

Valentina Muñoz

Dekoracijų ir apipavidalinimo dizainas

Gabriela Muñoz

Valentina Muñoz

Video projekcijos

Marion Sosa

Muzika

Ernesto Paredano

Premjera 2010

Trukmė 60 min.

Jei iš pradžių jums nepavyksta, bandykite dar kartą … ir vėl … ir vėl.

Galbūt… Galbūt… Quizas yra širdį spaudžiantis, o gal net ir linksmas, klouniškas vaidinimas, perteikiantis vienatvės idėją, laukimą ir tikėjimą Ponu Vieninteliu. Amžiuje, kuriame rodos vienas kito daugiau niekada nenustebinsime, o tikros meilės paieška tampa mūsų gyvenimo našta. Mūsų pagrindinė veikėja Greta yra vieniša moteris, kuri repetuoja savojo princo atvykimą kiekvieną savaitę. Ar jai pasiseks šį vakarą? Galbūt, galbūt … tai tik dar viena viktorina (quizas) …

Kaina: 10 €

Abonementas: 8 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 15 d. 18 val. Keistuolių teatras Mažoji salė

„APIE NIEKĄ“

Absurdo komedija suaugusiems

N-12

Režisierius ir dramaturgas 

Linas Jurkštas 

Dailininkė 

Ramunė Skrebūnaitė 

Kompozitorius 

Gabrielius Zapalskis 

Vaidina

Danas Kamarauskas, Jurgis Marčėnas, Gabrielius Zapalskis, Birutė Belada Tauterytė.

Premjera 2019 m. sausio 25 d.

Trukmė 2 val. 15 min.

Ar kada nors pagalvojote, kaip gimsta spektaklis? Už uždarų durų tolimiausiuose teatro užkaboriuose tekstą it mantras kartojantys aktoriai, autoritetingas režisieriaus balsas, magiškai susidygsniuojantys kostiumai ir mąslus kompozitorius, kuriantis garso takelį? Nieko panašaus. Trys aktoriai, vienas dramaturgas, vienas stalas ir trys kėdės – sveiki atvykę į spektaklio kūrimo procesą. Iš ko atsiranda menas? Kuo panaši kūryba ir mirtis? Apie ką ir kaip kalba teatras? Kritikai meno portaluose, žiūrovai teatro rūbinėje, režisieriai interviu kultūros laidoms sako: apie viską. O mes statome spektaklį apie nieką.

Režisieriaus Lino Jurkšto spektaklis pagal paties sukurtą pjesę „Apie nieką“ – komiškas, absurdiškas ir chuliganiškas meno šaržas, autoironijos prožektorių atgręžiantis į pačius kūrėjus. Nuo pirmojo pjesės skaitymo iki premjeros dienos per vieną vakarą aktorius palydintys žiūrovai vienu metu regi ir spektaklio kūrimo procesą, ir su itališkojo commedia dell’arte žanro prieskoniu suręstą istoriją apie jaunuolį, bandžiusį nugalėti Mirtį. Spektaklis „Apie nieką“ – kūrybos užkulisiai, persikėlę į sceną, žaisminga provokacija bei miklus balansavimas tarp nonsenso ir klausimų apie egzistenciją.

Kaina: 10 €

Nuolaidos: 9 € (moksleiviams ir studentams)

Abonementas: 8 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 16 d. 18 val. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras Didžioji salė

„FIZIKAI“

Dviejų dalių komedija

Režisierius ir spektaklio dailininkas

Artūras Areima

Kompozitorė 

π

Šviesų dailininkas 

Eugenijus Sabaliauskas

Šviesų operatorius-programuotojas 

Julius Kuršis

Choreografas 

Marius Pinigis

Videomenininkas 

Paulius Jakubėnas

Dramaturgė 

Inga Sanakojevaitė

Premjera 2019 m. kovo 15 d.

Trukmė 3 val.

Visų pirma, tai – komedija. Tai juokingiausia komedija visoje Lietuvoje. Tik neįmanoma patikrinti, ar tai tikrai pati juokingiausia komedija visoje Lietuvoje, nes šiandien nebėra aišku, kas yra tikra, kas yra ta tikrovė. O kai nebėra aišku, kas yra tikra, nebelieka ir atskaitos taško, nuo kurio atsispirdami galėtume palyginti, kas juokinga, kas juokingiau ir kas juokingiausia. Tai tokia juokinga komedija, kad pro mūsų sumerktas akis net skverbiasi tragizmo ašaros. Ir mums tai savaime yra triumfas. Jau dabar. Ne vėliau, kai kažkas kitas įvardys ar paskelbs, jog triumfavome, bet savaiminis triumfas jau dabar. Nes mes patys tai žinome ir patys tai teigiame. Jeigu jūs žinote, kas yra tikrovė, ir jeigu jūs žinot, kas yra tikra, o kas ne, jei žinot, kas šiandien yra žmogus, o kas – ne žmogus, jūs jau savaime susimovėte. Nes tik čia, tik teatre-beprotnamyje dar gali skambėti tiesa. Todėl teatras ir yra savaiminis triumfas prieš trimatę tikrovę, įsitikinimus, žinojimą, vertybių lentynas ir dėžutes. Kai dar mokame ir nebijome juoktis, vadinasi, dar kažkiek esame. Kviečiame prisijungti prie mūsų, bepročių, sanatorijos!

Kaina: 10 €

Nuolaidos: 8 € (moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams)

Bilietus platina bilietai.lt ir teatro kasa

Lapkričio 17 d. 18 val. Rusų dramos teatras Didžioji salė

„MADAM RUBINSTEIN“

2 dalių komiška drama

Režisierius

Raimundas Banionis

Scenografas

Sergejus Bocullo
Kostiumų dailininkė

Daiva Petrulytė
Kompozitorius

Faustas Latėnas
Režisieriaus asistentas

Algimantas Kvietkauskas

Į rusų kalbą vertė ir adaptavo 

Olga Varshaver

Tatiana Tulchinsky

Vaidina

Inga Maškarina, Aleksandra Metalnikova, Valentinas Krulikovskis

Premjera 2018 m. lapkričio 30 d. 

Trukmė 2 val. 30 min.

Tai nauja australų dramaturgo Johno Misto komedija, atskleidžianti XX a. vidurio Amerikos grožio industrijos užkulisius. Šio siužeto centre – reali istorinė figūra, kosmetikos verslo liūtė Helena Rubinstein (1872-1965). Ji patyrė stulbinantį karjeros šuolį nuo varganos emigrantų Lenkijos žydų šeimos atžalos iki pirmaujančios pasaulio kosmetikos verslininkės. Jos likime susipynė ir šeimyniniai konfliktai, ir arši kova su konkurentais. „Čia priešininkai sviedžia vieni kitiems iššūkio pirštines, apnuogindami lakuotų nagų ginklus ir šiepdami kruvino lūpdažio šypsenas“, – taip 2017 m. publikai šią komediją pristatė britų spauda.

Spektaklio statytojas – garsus mūsų kino ir teatro režisierius Raimundas Banionis, muziką sukūrė mūsų teatro melodijų meistras Faustas Latėnas, scenografiją – puikus kaunietis dailininkas Sergejus Bocullo, kostiumus – garsi mūsų kino, televizijos ir teatro dailininkė Daiva Petrulytė. Vaidina LRDT aktorių trupės žvaigždės Inga Maškarina, Aleksandra Metalnikova, Valentinas Krulikovskis.

Kaina: 9,90 €.

Nuolaidos: 7,90 € (moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams)

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 18 d. 18 val. Trupė „DonGnu“ (Danija) Mažoji salė

„M.I.S. – ALL NIGHT LONG“

Šokio spektaklis

Atlikimas ir choreografija

Jannik Elkær, Petras Lisauskas, Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Dramaturgija ir vizualinė žiniasklaida

Christoffer Brekne

Muzika

Alice Carreri, Rune Kaagaard

Šviesų dizainas

Ville Aunola

Prodiuseris

Sigrid Aakvik

Asocijuotas prodiuseris

šokio ir vizualizacijų teatras Bora Bora

Rėmėjas

Statens Kunstfond

Premjera 2015 m., spalis

Trukmė 60 min. 

„DON GNU“ teatras vėl grįžta nudėvėtomis kojinėmis ir nutrintais sandalais šiuolaikinės žmogiškosios tapatybės paieškoms. „M.I.S. – All Night Long“  – tai šiuolaikinio žmogaus įvertinimas. Kas jam atsitiko? Ir kaip jam iš tikrųjų sekasi po šiomis vilnonėmis kojinėmis ir patogiais sandalais? Čia jūs susipažinsite su apgautu ir sutrikusiu suaugusiu bičiuku, kuris užaugo 1970-aisiais, kaip šokinėjantis kamuolys tarp pavyzdinių „Purvinojo Hario“ („Dirty Harry“) ir amerikietiškojo serialo „Sezamo Gatvė“ („Sesame Street“) personažų. Kietų triukų, farso komedijos ir grynojo fiziškumo mišinyje trys vyrai yra priversti parengti savo argumentus. Išeidami iš savo komforto zonos jie susigrumia su savo vidiniais žvėrimis, Lotynu meilužiu, geriausiu bičiuliu ir visais kitais – nebylioje kovoje už žmogaus teisę būti savimi. Atlikėjai pasirodo scenoje gyvos klubinės muzikos ir lengvai trenktų filmų projekcijų fone, kuris tarsi komentuoja ir įrėmina personažų fizines pastangas tęsti tai visą naktį!

Kaina:8 €

Abonementas: 6 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 19 d. 18 val. Improvizacijų teatras „Kitas kampas“ Didžioji salė

NUOSTABŪS DALYKAI“

Pagal Duncano Macmillano pjesę

N-14

Režisierius

Kirilas Glušajevas

Vaidina, improvizuoja

Martynas Nedzinskas

Dailininkas

Antanas Dubra

Kompozitorius

Dmitrijus Golovanovas

Režisieriaus asistentė

Airina Kazlauskaitė

Premjera 2018 m. vasario 11 d.

Trukmė 1 val. 30 min.

Pagal Duncano Macmillano pjesę

„Nuostabūs dalykai“ – tai istorija apie paprastą jauną vyrą, gyvenime patyrusį didžiulių išbandymų, bet radusį būdą nepalūžti. Tas stebuklingas būdas – tai nuostabių dalykų, dėl kurių verta gyventi, sąrašas. Ne, tai nėra kokie nors didingi ir sunkiai pasiekiami dalykai. Tai… ledai ant pagaliuko, tai senų knygų kvapas, tai šokti rateliu aplink kuprines mokyklos diskotekoj, tai važiuoti dviračiu nuo Raganų kalno, tai…

„Nuostabūs dalykai“ – tai spektaklis, kuris prajuokins iki ašarų ir ne sykį privers nuryti gumulą gerklėje. Tai spektaklis apie tave, net jei 1990-аisiais negyvenai Klaipėdoje ir nežinai, kas yra „palivalkė“. Net jei niekada nei tu pats, nei tavo artimieji nesirgo depresija. Nes tai spektaklis apie pačius svarbiausius gyvenime dalykus.

Kaina: 10 €, 15 €

Nuolaidos: 8,20 €, 12,20 € (moksleiviams ir studentams)

Bilietus platina bilietai.lt ir teatro kasa

Lapkričio 20 d. 18 val. Valstybinis Šiaulių dramos teatras Didžioji salė

REVIZORIUS“

Pagal Nikolajų Gogolį 2 dalių komedija

Režisierius 

Aidas Giniotis

Antrasis režisierius

Vaidotas Žitkus

Scenografė ir kostiumų dailininkė

Laura Luišaitytė

Kompozitorius

Ignas Juzokas

Šviesų dailininkas

Darius Malinauskas

Vaidina: Sigitas Jakubauskas, Jūratė Budriūnaitė/Danguolė Petraitytė/Inga Norkutė, Monika Geštautaitė/Elžbieta Mikolajūnaitė/Lina Gečaitė, Aurimas Pintulis, Juozas Žibūda, Juozas Bindokas, Romanas Dudnikas, Josif Baliukevič, Dalius Jančiauskas, Arnas Ašmonas/Severinas Norgaila, Antanas Venckus, Saulius Eduardas Pauliukonis, Lina Bocytė, Nijolė Mirončikaitė, Vilija Paleckaitė, Rolandas Dovydaitis, Mindaugas Jurevičius, Inga Jarkova, Gintarė Ramoškaitė, Monika Šaltytė.

Premjera: 2019 m. kovo 23 d.

Trukmė: 2 val. 50 min.

Iš nesusipratimų virtinės suregztas „Revizoriaus“ siužetas, kurį, sakoma, N. Gogoliui pasufleravo A. Puškinas, pasaulio teatrų scenose interpretuotas daugybę kartų. Pagaliau, atlydėtas šmaikščių improvizacijų meistro Aido Giniočio, „Revizorius“ pasiekė  Šiaulius.

„Revizoriaus“ siužetas nukelia į XIX amžiaus nedidelį provincijos miestelį, kurį pasiekia žinia, jog inkognito atvyksta revizorius. Miestelyje, kurį valdo saujelė išrinktųjų su gorodničiumi priešakyje, prasideda didžiulis sujudimas. Apimti baimės, valdininkai revizoriumi palaiko atsitiktinai į miestelį užklydusį jauną plevėsą Chlestakovą. Šis pasipūtęs jaunuolis nuoširdžiai patiki rodoma aplinkinių „meile“ ir nesivaržydamas mėgaujasi jam skiriamu dėmesiu. Ir tuomet, kai jau atrodė, kad „revizoriaus klausimas“ sėkmingai „išspręstas“, patenkintus miestelėnus pasiekia dar viena, dabar jau tikrai „itin nemaloni žinia“…

Įsibėgėjus XXI a., įsivaizduojame, kad jau daugmaž „perkandome“ manipuliatorių žaidimus ir įmanomas korupcines schemas. Bet ar tikrai? O gal tik išmokome jų nepastebėti? 

Kaina: 11-13 €

Nuolaidos: 9 € (moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams)

Bilietus platina ticketmarket.lt ir teatro kasa

Lapkričio 21 d.18 val. Nacionalinis Kauno dramos teatras Didžioji salė

Friedrich Dürrenmatt

SENOS DAMOS VIZITAS“

2 dalių spektaklis

Režisierius 

Aidas Giniotis 

Scenografijos ir kostiumų dailininkė 

Laura Luišaitytė 

Kompozitorius 

Ignas Juzokas 

Vaidina: Jūratė Onaitytė, Liubomiras Laucevičius, Egidijus Stancikas, Dainius Svobonas, Audronė Paškonytė, Albinas Budnikas, Saulius Čiučelis, Tomas Erbrėderis, Martyna Gedvilaitė, Ugnė Žirgulė, Eugenija Bendoriūtė, Pijus Narijauskas, Dovydas Pabarčius, Henrikas Savickis, Artūras Sužiedėlis, Ridas Žirgulis, Gintautas Bejeris, Elžbieta Banaitytė, Ula Dekerytė. 

Premjera 2019 m. balandžio 27 d.

Trukmė 2 val. 30 min.

Į mažą nuskurdusį provincijos miestelį, kuriame jau seniai nebeveikia gamyklos, nestoja svarbius keleivius vežantys traukiniai, atvyksta pasakiškai turtinga ponia Kler. Kadaise ji užaugo tame miestelyje, bet išvykusi nesirodė daugiau nei keturis dešimtmečius. Multimilijardierė Klara, galinti finansiškai paremti miestelio bendruomenę,  yra paskutinė gyventojų viltis atstatyti miestelio gerovę. Senoji ponia sutinka paaukoti miesteliui milijardą su viena sąlyga – kad miestelyje būtų atstatytas teisingumas, o tai reiškia, kad būtų nužudytas vienas žmogus, jaunystėje sutrypęs jos meilę.

Kaina: 13 €, 15 €

Nuolaidos: 11 €, 13 € (moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams)

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 22 d.  18 val. Piip ja Tuut teatras (Estija) Mažoji salė                                                              

„HAMLETAS“

Režisierius

Lauris Gundars

Kompozitorius

Siim Aimla

Vaidina 

Haide Männamäe, Toomas Tross

Premjera 2016 m.

Trukmė 2 val. 30 min.   

Pagrindinė Šekspyro „Hamleto“ siužeto istorija nepasikeitė, tačiau šį kartą ją vaidina du klounai, kurie įkūnijo dešimt skirtingų vaidmenų. Kai kurios ypač svarbios dabartinės temos yra labiau akcentuojamos nei kitos – kaimyninė karinė veikla, konfliktas tarp fikcijos ir realybės, žmonija.

Kaina:10 €

Abonementas: 8 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Lapkričio 23 d. 16 val. Teatro klubas „Žalia“

 TEATRALIZUOTI DRAMATURGŲ KONKURSO PJESIŲ SKAITYMAI   

Rašymo subtilybės, prašmatnumai, džiaugsmai ir skausmai, kai laikas pavirsta į tekstą! 

Neatsiejama festivalio dalis –  respublikinis dramaturgų konkursas, kuriame gali dalyvauti visi norintys. Amžiaus, kūrybinės patirties cenzo čia nėra. O svarbiausias dalykas – žodžiai, sugulę į vienaveiksmes ar daugiaveiksmes pjeses, scenarijus, kitus komedijinius dramos žanro kūrinius. 

Besiplečiantis rašančiųjų ratas, praplečia kūrėjų geografiją ir suteikia naujų iššūkių darbus vertinančiai profesionalų komisijai, o žiūrovams – naujų minčių ir spalvų, stebint geriausių pjesių skaitymus „Dramaturgų dienos“  metu. 

Renginys nemokamas.




Lapkričio 24 d. FESTIVALIO UŽDARYMAS  Didžioji salė

17 val. Improvizacijų teatras „Kitas kampas“

„IMPROVIZACIJOS KOVOS“

1 dalies spektaklis

Vaidina:

Kirilas Glušajevas, Audrius Bružas, Martynas Nedzinskas, Balys Latėnas, Oskaras Vygonovskis, Marius Čižauskas, Dmitrijus Golovanovas.

Premjera 2017 m. kovo 27 d.

Trukmė 1 val. 30 min.

Spektaklyje „Improvizacijos kovos“ kitų kampų keturi – teatro scena virsta improvizacijų ringu! Priešinguose jo kampuose stovi skirtingos profesionalių aktorių komandos, nusiteikusios parodyti visus savo kozirius. Svaidomasi aštriu humoru, laidomos ironijos strėlės, o nokautas tik vienas – ant žemės iš juoko griūna žiūrovai.

Kad situacijos, kuriose, manei, tau GALAS, būtų tik gerų dalykų PRADŽIA, kviečiame į spektaklį „Improvizacijos kovos“. Žvaliom akim į situacijas žiūri aktoriai Kirilas Glušajevas, Audrius Bružas, Martynas Nedzinskas, Balys Latėnas, Oskaras Vygonovskis, Marius Čižauskas, Dmitrijus Golovanovas. Ašarotom nuo juoko akim žiūri tu.

Kaina: 8 €, 10 €, 12 €

Nuolaidos: 6 €, 8 €, 10 € grupiniams bilietams (10 ir daugiau žmonių) 

Abonementas: 10 €

Bilietus platina tiketa.lt ir teatro kasa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *