Skip to content

Keletas faktų iš „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ („Fifty shades of grey“)

• Universal Pictures studija ir Focus Features kompanija, pristatančios E.L. James bestselerio “Penkiasdešimt pilkų atspalvių” ekranizaciją, pasirinko aktorę Eloise Mumford atlikti pagrindinės herojės Anastasijos Steel geriausios draugės ir kambariokės Kate Kavanagh vaidmenį.

• Eloise Mumford pastaruoju metu buvo galima išvysti Martin Campbell režisuotame ABC draminiame seriale “Reckless”. Čia ji atliko pagrindinę rolę kartu su aktoriumi Patrick Fugit. Prieš tai jaunosios aktorės gebėjimus įvertinti galėjo Joe Johnston režisuoto Universal Pictures trilerio “Not safe for work”, kur ji vaidino greta tokių aktorių, kaip Max Minghella ir JJ Field bei rež. Rick Rosenthal juostos “Drones”, kurioje ji vaidino su akt. Matt O’leary, žiūrovai.

• 2012 –aisiais ji,drauge su aktoriumi Sean Farris, atliko vaidmenis pagal Lisa Kleypas bestselerį pastatytame ABC/Hallmark Hall of Fame TV filme “Christmas With Holly” bei Dreamworks/ABC seriale “The River” su Bruce Greenwood, Joe Anderson ir Thomas Kretschmann. 2010-aisiais Eloise pasirodė ir trumpai gyvavusiame FOX seriale “LONE STAR” su Jimmy Wolk, Adrienne Palicki ir Jon Voight.

Baigusi Niujorko Universitetą Eloise Brodvėjuje dalinosi vienu vaidmeniu su akt. Elizabeth Moss rež. David Mamet pjesės “Speed The Plow” pastatyme ,kuriame pasirodė kartu su tokiais garsiais aktoriais, kaip William H. Macy ir Raul Esparza. Taip pat jos filmografijoje –rolė Paul Haggis seriale “Crash” (su Dennis Hopper) bei kviestinės žvaigždės vaidmuo NBS seriale “Law & Order: Special Victims Unit: Mercy”.

Galiausiai Eloise, greta akt. Jesse Eisenberg, pasirodė apdovanotoje kylančios rež. Maggie Kiley trumpametražėje juostoje „Some Boys Don‘t Leave“, kuri buvo pristatyta Tribeca Filmų Festivalyje 2010-aisiais.

• Pagrindinį, Kristiano Grėjaus, vaidmenį pasaulyje itin laukiamoje bestselerio ekranizacijoje atlieka aktorius Jamie Dornan. Pagrindinės herojės, Anastasijos Steel, vaidmuo atiteko jaunajai Dakotai Johnson. Akt. Luke Grimes pamatysime kaip Kristiano brolį Elliotą, akt. Victor Rasuk, kaip artimą Anastasijos draugą Jose, o Jennifer Ehle – Anastasijos motiną Carlą.

• Erotinę dramą prodiusuoti ėmėsi pati romano autorė E.L.James, drauge su kolegomis Michael de Luca ir Dana Brunetti. Juostą režisavo Sam Taylor-Johnson.

• Prie scenarijaus adaptacijos prisidėjo Kelly Marcel, Patrick Marber ir Mark Bomback.

Apie “Penkiasdešimt pilkų atspalvių”:

Filmas pastatytas pagal E.L. James bestselerį tuo pačiu pavadinimu. Tai – istorija apie tarp 27 m. multimilijonieriaus Kristiano Grėjaus ir paprastos studentės Anastasijos Styl užsimezgusius santykius. Trilogija, kuria paremta ekranizacija, tapo fenomenu – pasaulyje greičiausiai parduodama knygų serija. Romanas šiandien jau yra išverstas į 52 kalbas bei parduotas daugiau nei 90 milijonų kopijų tiražu.

Filmas “Dainavos” kino teatre pasirodys jau vasario 13 d.

www.kinasdainava.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *