Skip to content

25 teatriniai įvykiai – užkulisiai ir žinomiausių Lietuvos teatrų gastrolės

Alytaus miesto teatras šiemet švenčia 25-ąjį jubiliejų ir šia proga žiūrovams žada pasiūlyti tokį pat skaičių įvairių renginių teatro erdvėje. Laikinai teatro direktorės pareigas einanti Inesa Pilvelytė sako, kad teatras ne vien kūnui teikia malonumą, bet pirmiausiai atgaivina dūšią.

10959313_897864083598349_9197604984302113804_nNuo vasario 19 d. iki spalio 25 d. žiūrovai kviečiami bent 25 kartus atverti duris į miesto teatrą, kur renginiai bus skirti kūdikiams, jaunimui ar vyresniam žiūrovui.

Teatralai ypatingą dėmesį žada patiems mažiausiems – nuo 0 ar iki kelerių metų vakams. Į Alytų gastrolių atvyks Jaunimo teatro trupė su spektakliu “Kakė Makė”, Čiurlionio menų mokyklos šokio spektaklis “Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes”. Numatyta ir edukacinių užsiėmimų – “Teatriukas” atveš net kelias pasakas, bus organizuojami ritminiai užsiėmimai ir kt.

Jaunimui ir vyresniems žiūrovams artimiausiu metu bus pristatytas šokio spektaklis “Klubas”, Vilniaus mažojo teatro literatūriniai etiudai “24 valandos iš moters gyvenimo”, Keistuolių teatro atsisveikinimo turas su “Paskutiniais Brėmėno muzikantais”, Kauno mažoljo teatro spektaklis “Rezervatas”, aktorių ansamblio “Degam” miniatiūrų spektaklis “Žavūs nerangumai”.

25 renginių ciklas baigsis paskutinę spalio savaitę, kuomet renginius organizuos alytiškiai. Viena idėjų – žiūrovus supažindinti su užkulisiuose dirbančiais Alytaus miesto teatro darbuotojais. Juos ketinama įmanžinti fotografijose. Apie teatrą taip pat ketinama sukurti filmuką, pristatyti teatro archyvą. Naujų vėjų į teatrą turėtų įnešti ir jaunieji menininkai, ketinantys alytiškiams padovanoti premjerą. Miesto teatras įgyvendina projektą “Studentai Alytaus teatre”, todėl anot I. Pilvelytės, jau pakviesti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Vilniaus dailės akademijos studentai kurti bendrą projektą – ruošti teatrinius eskizus, iš kurių vėliau komisija (sudaryta iš dėstytojų bei meno tarybos narių) atrinks patį geriausią. Pagal jį ir bus pastatytas spektaklis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *