Skip to content

Jubiliejinis advento – Kalėdų konkursas „Leliumoj“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus

Trečiadienį Alytaus kultūros centre netrūko vaikiško šurmulio ir dzūkiškos šnektos. Įvyko Alytaus miesto lopšelių-darželių, bendrojo ugdymo mokyklų bei neformaliojo ugdymo įstaigų tautosakos konkursas „Leliumoj“.

Jau penktąjį kartą etnokultūros specialistas Giedrius Griškevičius kvietė ugdymo įstaigas dalyvauti konkurse, kurio tikslas – ugdyti jaunosios kartos domėjimąsi savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, skatinti moksleivius muzikinio folkloro šiandieninėms interpretacijoms.

Konkursą apjungia dvi liaudies rūšys – dainuojamoji ir pasakojamoji. Skambėjo Kalėdų laikotarpio autentiškos giesmės ir dainos, buvo sekami tautosakos kūriniai – pasakos, sakmės, mįslės, anekdotai, prietarai. Šiemet sulaukta rekordinio dalyvių skaičiaus – beveik 50 atlikėjų ir kolektyvų iš įvairių Alytaus ugdymo įstaigų. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė kultūros centro direktorė Klaudija Aleksandravičiūtė, kuri dalyviams linkėjo sėkmės bei neprarasti susidomėjimo etnine kultūra. Šių metų komisiją sudarė: Reda Vokietaitienė, Danutė Šalaševičienė ir Laimutė Zavistauskienė, kurios negailėjo gražių žodžių mažiesiems dainorėliams ir džiaugėsi tokiu konkursu.
Komisijos sprendimu kiekvienoje kategorijoje buvo išrinkti originaliausi, autentiškiausi ir meniškiausi. Pirmoje kategorijoje (4-6 m.) už originaliausią atlikimą buvo apdovanotas lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ mišrus ansamblis, kurį paruošė vadovė Aušra Pajedaitė-Jarmalavičienė, už autentiškiausią atlikimą padėka atiteko lopšelio-darželio „Du Gaideliai“ mišriam ansambliui bei vadovei Linai Miklaševičienei, už meniškiausią atlikimą – lopšelio-darželio „Linelis“ mišriam ansambliui ir vadovei Laimai Labutytei. Taip pat padėkos ir prizai buvo skiriami pasakoriams. Autentiškiausia pasakore tapo Amelija Petrauskaitė iš lopšelio-darželio „Boružėlė“ – paruošė vadovė Vilė Mikelionienė, išradingiausia – Simona Šerpenskaitė iš lopšelio-darželio „Du gaideliai“ – paruošė auklėtoja Renata Komičienė ir išraiškingiausias – Nojus Varanauskas iš lopšelio-darželio „Obelėlė“ – paruošė vadovė Egidija Pocienė.
Vyresniųjų kategorijoje (7-12 m.) autentiškiausias pasakorius Dominykas Pilvelis iš „Sakalėlio“ pradinės mokyklos – vadovė Veneta Baliukonienė, išradingiausias pasakorius Nojus Mizara iš „Likiškėlių“ progimnazijos – vadovė Asta Labutienė, išraiškingiausia pasakorė „Tarškučio“ ansamblio narė Liepa Gudaitytė – vadovai Rima ir Leonidas Moisejenkai, meniškiausią dainą atliko vokalinės studijos „Bel Canto“ Junior mišrus ansamblis – vadovė Aušra Pajedaitė-Jarmalavičienė, už autentiškiausią atlikimą apdovanotas muzikos mokyklos auklėtinis Markas Golcas – vadovė Jolanta Sabonienė, už originaliausią atlikimą padėkas pelnė „Tarškučio“ ansamblis ir vokalinės studijos „Bel Canto“ junior atlikėja Danielė Struckaitė.
Vyriausiųjų kategorijoje (13-18 m.) taip pat netrūko įspūdingų pasirodymų. Už autentiškiausią dainos atlikimą apdovanojimą pelnė „Šaltinių“ progimnazijos ansamblis – vadovė Vaida Jarusevičienė, meniškiausiu tapo „Panemunės“ progimnazijos ansamblis – vadovė Giedrė Petkevičienė, išradingiausiu pasakoriaus pasirodymu išrinktas „Putinų“ gimnazijos moksleivės Miglės Tumynaitės – vadovė Laima Bautronienė, išraiškingiausiu pasakoriumi nominuotas Dzūkijos mokyklos moksleivis Kipras Gudaitis – vadovė Renata Dudzinskienė, o autentiškiausia Novilė Rasimavičiūtė iš „Volungės“ progimnazijos.
Dėkojame visiems šauniems atlikėjams ir lauksime susitikimo „Tramtatulio“ konkurse.

Alytaus kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *