Skip to content

Alytiškiai atvira širdimi priėmė „širdies žygio“ dalyvį Saulių Bagdoną

img_1165-1„1000 km širdies žygio“ dalyvis Saulius Bagdonas šiandien visą pusdienį praleido Dzūkijos sostinėje, kur jį visą viešnagės laiką globojome mes, „smartkdaras.lt“ komanda. Pasitikome jį vakar vėlyvą vakarą. Svečio nakvyne pasirūpino „Alytus Guesthouse“ savininkė Džiuginta Rasiukevičienė, o šiltu maistu – kavinė „Prieplauka“.

 Širdies žygis rugsėjo pradžioje prasidėjęs Vilniuje, iki šios savaitės pabaigos vėl grįš į Lietuvos sostinę. Pagrindinis žygio dalyvis Saulius Bagdonas pėsčiomis baigia įveikti simbolinį atstumą – 1234 kilometrus. Visą distanciją sujungus žemėlapyje pasimatys širdis, o ją parodę alytiškiai ir kiti šalies gyventojai prisidės prie aukų vėžiu sergantiems vaikams rinkimo, reikalingiausios medicininės įrangos įsigijimo.

Šiandien, visą pusdienį praleidęs Alytuje, žygeivis užsuko į Alytaus dailiųjų amatų mokyklą, kur fotografijos specialybės klasėje sudalyvavo rudeninėje fotosesijoje, susitiko su mokyklos bendruomene, pristatė savo kilnią idėją, akcentavo tai, kaip svarbu džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka, padėti vieni kitiems, nebijoti pasakyti ačiū, skleisti ir dalintis meile su šalia esančiais.

img_1225-1Dzūkijos pagrindinėje mokykloje užsukęs į keletą klasių papasakojo savo gyvenimo kelio istoriją, skatino mokinius turėti drąsos ir užsispyrimo siekti savo užsibrėžtų tikslų, nebijoti sunkumų gyvenime, iš naujo įvertinti savo vertybes. Mokiniams buvo įdomu daugelis dalykų: kur jis nakvoja, ką valgo, apie ką galvoja keliaudamas, ar sunki jo kuprinė ir kiek jis turi draugų visoje Lietuvoje.

Su Likiškėlių pagrindinės mokyklos direktoriumi Donatu Vasiliausku Saulius Bagdonas iškart rado bendrą kalbą – juos abu sieja ankstyvoje jaunystėje išugdyta bokso sporto šakos kovinė dvasia ir bendri pažįstami treneriai. Susitikime su mokyklos bendruomene tauragiškis paatviravo, kad į žygį jis leidosi, kai jo namus aplankė nekviesta viešnia – vėžys. Svečias tikino, kad reikia būti stipriam ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, ragino džiaugtis kiekviena diena, mylėti artimuosius ir paaukoti lėšų vėžiu sergantiems vaikams.

 „Su viltimi žvelkite į priekį. Atgal – su dėkingumu. Aukštyn – su tikėjimu. Aplink – su meile“ šie Sauliaus Bagdono žodžiai privertė susimąstyti ne vieną Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje dalyvavusį susitikime. Meras Vyatutas Grigaravičius ir jo pavaduotoja Valė Gibienė, Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ atstovai, Jaunųjų informatikų akademijos Televizijos laidų kūrimo grupės mokiniai, kiti alytiškiai ir žiniasklaidos atstovai išklausė aktyvaus laisvalaikio ir žygių pėsčiomis entuziasto Sauliaus pasakojamų skaudžių istorijų – akistatų su griežtu nuosprendžiu pavadinimu „Vėžys“. Sauliui tenka daug bendrauti su šeimomis, kuriose vaikai serga vėžiu. „Tai būna ilgi ir sunkūs pokalbiai,“- tikino žygeivis, -„Tose šeimose niekas neplanuoja įsigyti naują būstą, automobilį ar išvykti pailsėti į užsienį… Pažįstu šeimų, kurios šiandien skaičiuoja paskutines savo vaikų gyvenimo dienas… Jei mes pradėtume gyventi ir žiūrėti į gyvenimą taip, kaip tai daro tose šeimose gyvenantys žmonės, taptume geresni.“

Be susitikimų su mokyklų bendruomenėmis, miesto savivaldybės lyderiais, Saulius Bagdonas su Alytuje jį lydinčia komanda buvo užsukęs į viešąją įstaigą „Parama šeimai Dzūkijoje“ ir Alytaus apskrities St. Kudirkos ligoninę.

„Iš Alytaus išsinešu pačius šilčiausius prisiminimus. Čia sulaukiau labai daug dėmesio, pagarbos šilumos ir meilės“ – šiandien po pietų išskubėjęs link Druskininkų sakė S. Bagdonas.

Jeigu ir jūs norite padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, skambinkite ar siųskite žinutę trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 eurai) arba aukokite į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

 

 

Jūratė Marčiulaitienė

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *